Det är lätt att bli lite bekväm med både matlagning och bakning. Ibland orkar man helt enkelt inte testa nya grejer, utan man vill bara köra på det gamla vanliga som man kommer att funka. Det är dock så att man missar en massa godsaker om man inte vågar testa lite nytt ibland, så vårt tips är att ni ska passa på och testa något litet nytt iallafall någon gång i månaden – det är det värt!

Behöver inte bli så komplicerat som man tror

Trots att det är på det viset att man kanske känner att det kommer att bli jobbigt och tidskrävande att testa nya saker så är det så att det oftast är betydligt enklare och dessutom snabbare att fixa nya grejer än vad man tror.

Det här med att kolla på ett recept för att kunna baka är såklart lite jobbigt om man är van vid att baka sina favoriter lite mer på en höft för att man är van vid receptet och är säker på hur det ska vara. Men så lata ska vi väl inte vara? Att inte ens kunna läsa ett recept för att vi vill att saker och ting ska gå snabbt är att ta det till sin gräns, eller hur?

Mycket inspiration på nätet

Pizzabullar
Kolla bara in dessa pizzabullar/rullarna 😀

Idag är det extra enkelt att hitta nya spännande bakverk då vi har så mycket kul inspiration från nätet. Det är ett aldrig sinande hav av härliga roliga recept, så vad man än är sugen på att testa så finns det tillgängligt!

Det bästa är att man idag kan ta recept från personer som bakar världen över. Det är bara att omvandla måtten till svenska mått – sedan kan man baka vad man vill för kul bakverk!

Enkelt är gott

Ibland är det de enkla bakverken som är de godaste. Man behöver inte balla ur fullständigt med imponerande grejer som hör hemma på en födelsedagsfest i en Disney-film, utan man kan få härligt goda grejer bara av att baka speciella bullar eller liknande.

Spännande och nya bakverk behöver alltså inte vara höga tårtor med mera, utan det är lika kul med ett nytt vardagsbröd eller muffins med någon spännande touch.

Bakning är inte allt!

Även om bakning är en av mina största passioner i livet och vad jag bloggar om här, så har jag andra intressen.

Mitt andra stora intresse är smink, hudvård och skönhet i allmänhet! Jag har gästbloggat lite hos sidan Skönhet och Mode och jag var även med och tog fram topplistan över de bästa foundation till deras stora artikel om detta. Foundation är kanske inte mitt favoritsmink, men definitivt något jag gillar och har bra koll på.

Något som ligger mig riktigt varmt om hjärtat är hudvård och olika sätt att få huden att må bra på. Jag älskar att använda återfuktande ansiktsmasker, krämer och att peela/skrubba huden så den blir som ny.

Jag ville bara kort skriva lite om detta, kanske startar jag en egen skönhetsblogg framöver och skriver mer i den. Här kommer jag ju främst blogga om bakning men ja, det blir säkert en och annan liten utstickare ibland 😉