Annas Bageri

Att baka är kul och mysigt, så trots att det kan vara en aning tidskrävande emellanåt så är det ändå en stund som är trevlig. Det är aldrig fel med den här sortens bestyr i hemmet – det är skönt och trevligt att ha små kul grejer att göra hemma som ger både avkoppling och aktivitet.

Har man barn är det extra kul, eftersom de flesta barn tycker att det är superkul med bakning. Detta ska man ta vara på, för glädjen och stoltheten i deras små ansikten när de delar ut sina bakverk till familjemedlemmar är stor! Vi har alla tuggat i oss en märkligt förtorkad kaka med gud vet vad i innehållet för att få se de små le glatt, eller hur?

Måste inte vara perfekt!

Man behöver inte baka för att det ska bli perfekt alla gånger, utan det är ofta så att det är roligare när man bakar utan att vara så pretentiös. Vad gör det om kakan blir lite platt? Vad gör det om det blir en aning kladdigare än vad man förväntat sig? Eller om det blir en torrare kaka än vad man trott? Världen går inte under och man lär sig till nästa gång.

Det kan till och med vara så att ett misslyckande kan leda till ett nytt recept, för vem vet, kanske du gillar ”misslyckandet” bättre än originalet? Det är från våra misstag vi lär oss och, som sagt, det kan till och med bli bättre än vad man trott, trots att det inte blir så som det ”ska” vara.

Kul stund när man är på landet

Om det är dåligt väder under sommaren när man är på sitt lantställe så är det på det viset att bakning är en bra grej att ta till. Det är inte bara barnen som kan bli uttråkade, utan det kan hända oss vuxna också vissa regniga augustidagar.

Det är inte alltid man vill ge sig ut på utflykter bara för att det är dåligt väder, utan ibland vill man stanna hemma och göra något mysigt med familjen. Bakning är ett sådant projekt som hela familjen kan delta i och man kan passa på att baka lite av varje så att man har godsaker att ta med till stranden när det blir fint väder igen!