Kolla in denna lyxtårtan från Engelska Baking-Life

Ibland ser man makalösa bakverk på nätet som man gärna själv vill testa. Det kan man göra också! Idag är det så mycket enklare att få tag på info om hur man ska baka lite mer lyxigt än förr. Det var mer av en hemlighet bland bagare medan det idag är mer öppet för alla att testa – det kan ju inte bli bättre!

Det är roligt att ge sig på större projekt inom bakning än vad man är van vid, men man ska komma ihåg att vara förberedd på att det kanske inte blir ett perfekt resultat första gången. Om man inte förväntar sig stordåd i början så blir man inte besviken, utan då kan man hoppa på tåget igen och testa på nytt!

Baka fina tårtor själv?

De flesta av oss tycker att det är kul med diverse tårtor när det vankas festligheter och ofta är det på det viset att vi köper tårtor från konditorier och liknande. (OM du ska köpa och bor i Göteborgstrakten så rekommenderar jag starkt Brogyllen!)

Man kan dock göra så att man bakar tårtorna på egen hand, om man vill kan och vågar! Varför inte? Det kan ju inte bli mer än misslyckat och det kan man ju klara av. Det är helt klart värt den risken för att se efter om man kan fixa en kul tårta hemma själv.

För att det ska vara så enkelt som möjligt så kan man göra som så att man både kollar recept och kollar på Instagram eller på YouTube. Det blir ofta enklare om man kollar in när någon bakar så att man ser exakt vilka små tricks man kan använda sig av för att det ska bli så bra som möjligt.

Inte bara till de största festerna

Man kan passa på att göra fina tårtor lite när som istället för att bara ha det vid de allra största festligheterna i familjen. Varför inte passa på att ha en läcker tårta mitt i veckan (förutsatt att man har tid att baka under veckorna, förstås)? Tänk vad mysigt med lite extra gott fika på kvällen en måndag!

Vi ska skämma bort oss lite ibland och istället för att bara göra det under helgerna så kan man istället dela upp det lite så att man kan få lite godsaker hela veckan istället. Tips från oss!

Och just det, på tal om Foundations i senaste inlägget, jag beställde precis hem ”Milani Conceal & Perfect Liquid Foundation” Ska bli superspännande att se hur bra den är!